T 0299 763 444 E info@rmassurantien.nl

ZZP Pensioen regelen Beleggen, sparen of een combinatie?

Geld opzijzetten voor later……
We weten allemaal dat het belangrijk is en toch blijven we het voor ons uitschuiven.
Voor freelancers en zzp’ers bestaat er geen pensioenfonds. Als je geen pensioen opbouwt, krijg je na je pensionering alleen de wettelijk verplichte AOW-uitkering van € 1.244,35 per maand voor een alleenstaande of € 851,52 per maand indien je getrouwd bent of samenwoont. (volledige AOW met loonheffingskorting). Dat is een minimum inkomensvoorziening. Daarom is het verstandig om (aanvullend) pensioen op te bouwen.

Hoe eerder je begint, hoe makkelijker het is om je doel te behalen. Je hebt dan meer tijd om geld in te leggen, zodat het bedrag dat je per jaar opzij moet zetten lager is. Bovendien heeft je inleg meer tijd om rendement op te leveren. Het fiscale voordeel helpt mee om een groter deel van je inkomen opzij te kunnen zetten. Wil je pensioen opbouwen met fiscaal voordeel? Dat kan in een box 1 pensioenrekening. Dat is een geblokkeerde rekening, die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Hoeveel pensioen je dit jaar in box 1 mag opbouwen is afhankelijk van je jaarruimte.
Wanneer je zelf pensioen op gaat bouwen kan je kiezen uit sparen, beleggen of een combinatie van deze twee. Zeker gezien de huidige rentestand kan beleggen met dit kapitaal financieel aantrekkelijk zijn. Het rendement over beleggingen is immers al snel hoger dan de historisch lage spaarrente, al is er meer risico.
Wij kijken graag samen met je naar je mogelijkheden!


« Terug naar nieuwsoverzicht