T 0299 763 444 E info@rmassurantien.nl

Uitstekend verzekerd voor ziektekosten in 2023 via Meijer Assurantiën!

Ook in het komende jaar wil je verzekerd zijn van goede maar ook betaalbare zorg.
Maar goede zorg betekent voor iedereen wat anders. In deze periode van het jaar word je overstelpt door aanbiedingen en informatie van zorgverzekeraars. Wij helpen je graag op weg! Je hebt nog tot 31 december 2022 om tot een goede keuze te komen.

De basisverzekering

Ben je wel eens onder behandeling geweest bij de specialist in het ziekenhuis? Of ga je soms naar de huisarts voor een consult? Vanuit de basisverzekering ben je verzekerd voor deze medisch noodzakelijke zorg, zoals spoedeisende hulp, ziekenhuis- en huisartsenzorg. De basisverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt.

De verschillen tussen de diverse polissen

Bij een naturapolis betaalt je zorgverzekeraar de rekeningen voor je zorg rechtstreeks aan de zorgaanbieder (bijvoorbeeld de dokter of het ziekenhuis). Je kan alleen van de zorgaanbieders gebruik maken waar je zorgverzekeraar een contract mee heeft. Wil je toch door een andere zorgverlener worden geholpen? Dan is de zorgverzekeraar niet verplicht de volledige kosten te vergoeden.

Bij een restitutiepolis heb je vrije zorgkeuze. Dit betekent dat je vrij bent om te kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Het maakt niet uit of je zorgverzekeraar een contract heeft met deze zorgverlener. Je krijgt altijd een volledige vergoeding, tenzij deze onredelijk hoog is ten opzichte van andere zorgverleners in NL. Een restitutiepolis is meestal iets duurder dan een naturapolis

Een combinatiepolis is een combinatie tussen de combi- en restitutiepolis. Je kan zelf kiezen door wie je je laat helpen. Soms moet je de zorgverlener eerst zelf betalen.

De budgetpolis is een vorm van een naturapolis waarbij je bij een beperkter aantal zorgverleners en ziekenhuizen een volledige vergoeding krijgt.
Beperkte vrije zorgkeuze maakt dit type polis tot de goedkoopste en is daarmee een populaire zorgverzekering onder studenten. Maar ga je naar een zorgverlener zonder contract, dan kan je een flinke rekening krijgen.

Tegemoetkoming zorgkosten

Zorgkosten voor mensen met een laag inkomen zijn soms moeilijk te dragen.
Afgelopen zomer kwam in het nieuws dat Nederlanders samen miljoenen aan zorgtoeslag op de plank laten liggen. Of je recht hebt op zorgtoeslag bereken je makkelijk op de website van de Belastingdienst.

Soms kan je zorgkosten die niet vergoed worden onder bepaalde voorwaarden aftrekken in je belastingaangifte.
Je krijgt een tegemoetkoming in de specifieke zorgkosten als je voldoet aan de volgende 3 voorwaarden:

 • in je aangifte inkomstenbelasting heb je uitgaven voor specifieke zorgkosten afgetrokken
 • door de aftrek van specifieke zorgkosten is de belasting die je moet betalen lager dan het bedrag aan heffingskortingen
 •  het bedrag van de tegemoetkoming is meer dan € 15

Je mag alleen het deel van de uitgaven aftrekken dat uitkomt boven een bepaalde drempel

Drempelbedrag specifieke zorgkosten: heel 2022 met een fiscaal partner

Drempelinkomen

 • € 0 tot € 16.186 € 282
 • € 16.186 tot € 42.986
 • € 42.986 en meer

Drempel

 •  € 282
 •  1,65% van het drempelinkomen
 • € 709 + 5,75% van het bedrag boven € 42.986

Dat geldt niet voor het eigen risico, maar wel voor bijvoorbeeld kosten van een tandarts- of fysiotherapiebehandeling. Ook hierover vind je meer informatie op de www.belastingdienst.nl

Stad Holland

Stad Holland is een zorgverzekeraar waar wij nauw mee samenwerken. Zij zijn net als ons slagvaardig, betrokken en servicegericht. Zij bieden een restitutiepolis aan waar je mag rekenen op een snelle en zorgvuldige betaling van declaraties. Met deze restitutiepolis bent zoals eerder gezegd vrij in de keuze van een zorgverlener. Om de zorg voor verzekerden goed en betaalbaar te houden en daarnaast de keuzevrijheid te garanderen, maken zij met zoveel mogelijk zorgverleners afspraken over de kwaliteit en prijs van de zorg die zij geven.
Stad Holland heeft met bijna alle zorgverleners een overeenkomst maar in ieder geval met alle ziekenhuizen en grote instellingen. In het enkele geval dat je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, vergoeden zij deze nota voor zover het gehanteerde tarief van de zorgverlener niet buitensporig hoog is.
Verschillende onderzoeken geven al jaren aan dat Stad Holland door zowel de verzekeringsadviseurs als de verzekerden wordt verkozen tot de beste zorgverzekeraar.
De basispremie bij Stad Holland bedraagt in 2023 € 140,75 per maand (€ 1.689, – per jaar).
Het verplicht eigen risico is door de overheid vastgesteld op € 385,-. Stad Holland heeft deze verlaagd naar € 375,-. Dit betekent dat alle verzekerden van 18 jaar en ouder, bij Stad Holland, in 2023 de eerste € 375,- aan zorgkosten zelf moeten betalen. Het eigen risico is alleen van toepassing op de basisverzekering en niet op vergoedingen uit je aanvullende verzekering.

Via onderstaande link kan je:

 • naast je basisverzekering zelf je aanvullende verzekeringspakket samenstellen en direct zien wat dit voor de uiteindelijke premie betekent. Wanneer je nog niet weet welke opties het beste bij je passen, kan je meer informatie vinden op de pagina’s over het eigen risico, aanvullende verzekeringen en de betaaltermijnen.
 • de verzekering van Stad Holland vergelijken met de verzekeringen van andere maatschappijen. Je ziet dan de verschillen in prijs en vergoeding van Stad Holland met de verzekeraar van je keuze.

https://www.rmassurantien.nl/ziektekostenverzekering / tabblad “Voor particulieren”

Voor meer informatie of hulp bij het invullen zijn wij uiteraard bereikbaar op 0299-463744 of via info@RMassurantien.nl.

Succes met het bepalen van je keuze en veel gezondheid toegewenst in het nieuwe jaar!


« Terug naar nieuwsoverzicht