T 0299 763 444 E info@rmassurantien.nl

Verplichte Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor de ZZP’ers

De WAZ was een verplichte verzekering voor zelfstandigen, beroepsbeoefenaren, directeuren-grootaandeelhouders en meewerkende echtgenoten tegen de financiële gevolgen van langdurige arbeidsongeschiktheid.
Vanaf 1 augustus 2004 kunnen zelfstandigen, die op of na die datum ziek werden, geen aanspraak meer maken op een uitkering in het kader van de WAZ. Voor de mensen, die al een WAZ-uitkering hadden, is er niets veranderd.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is daarom een belangrijke verzekering om te overwegen. Als je ziek wordt of een ongeval krijgt, ontvang je via je AOV een maandelijkse uitkering.

Op 3 maart 2020 heeft de Stichting van de Arbeid (vakbonden en werkgevers) haar advies voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers aan de minister aangeboden. Dit voorstel is overgenomen. Een duidelijke ingangsdatum voor de verplichte wettelijke regeling is nog niet gecommuniceerd. De verwachting is dat deze niet eerder dan 2024 ingaat.
Er is echter nog géén akkoord bereikt binnen de Tweede Kamer.

Er kan je nu al iets overkomen waardoor je een paar maanden of veel langer niet meer kunt werken.
Je kan je AOV nu wel al zelf regelen. Als de nieuwe regeling er is kan je deze aanpassen op de nieuwe situatie.

Wanneer je als ZZP’er je uurloon verhoogd met slechts € 2,50 per uur, heb je de premie van een goede AOV al verdient!!! Wij rekenen het je graag voor.


« Terug naar nieuwsoverzicht