T 0299 763 444 E info@rmassurantien.nl

Uw Vakantie Annuleren 2?

Velen van u denken na over de vakantie. Hieronder een toelichting vanuit de verzekeraar ASR. ASR doet de toelichting in de vorm van een Q & A.

 • Mijn reisbestemming is getroffen door het coronavirus. Daarom wil en/of kan ik niet meer op vakantie naar dit gebied. Kan ik nu een beroep doen op mijn annuleringsdekking?
  Nee. Neem hiervoor contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersmaatschappij.
 • Ik mag het land van mijn reisbestemming niet in (inreisverbod) vanwege het coronavirus. Ben ik hiervoor verzekerd?
  Nee. Neem hiervoor contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersmaatschappij.
 • Mijn visum is ingetrokken vanwege het coronavirus. Kan ik een beroep doen op mijn annuleringsdekking?
  Wordt uw visum voordat u op reis gaat ingetrokken? Dan kunt u een beroep doen op uw annuleringsdekking.
  Let op: een ESTA is geen visum. Het is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Amerika te mogen reizen.
 • Ik zit thuis in quarantaine, maar het virus is nog niet bij mij vastgesteld. Kan ik nu een beroep doen op mijn annuleringsdekking?
  Nee. Neem hiervoor contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersmaatschappij.
 • Het coronavirus is bij mij vastgesteld. Kan ik nu een beroep doen op mijn annuleringsdekking?
  De annuleringsdekking biedt dekking voor het annuleren of afbreken van een reis door een ernstige ziekte. Dit zullen we per geval beoordelen.
 • Ik ben op reis in het gebied waar het coronavirus heerst. Daarom wil ik mijn reis afbreken. Kan ik de niet gebruikte reisdagen claimen op mijn annuleringsdekking?
  Nee. Er is geen dekking voor het afbreken van een reis (ongebruikte reisdagen) vanwege besmettingsgevaar.
 • Ik heb een reis geboekt die uit losse onderdelen bestaat (samengestelde reis). Door uitval van één van de vooraf in Nederland geboekte reisonderdelen kan ik geen gebruik meer maken van de overige geboekte reisonderdelen. Biedt mijn annuleringsverzekering hier dekking voor?
  Ja. U bent verzekerd tot maximaal de annuleringskosten van de niet-gebruikte onderdelen. Wordt bijvoorbeeld uw vlucht geannuleerd? En moet u de hotelboeking daardoor ook annuleren? Dan vergoeden wij de annuleringskosten van het hotel, maar niet van de vlucht. Dit geldt alleen als de vervoerder, verhuurder en/of reisorganisatie de kosten voor annulering niet vergoedt en niet voor vervanging kan zorgen.
 • Mijn examen wordt verschoven vanwege het coronavirus, kan ik een beroep doen op mijn annuleringsdekking? Nee. Er is geen dekking als uw examen wordt verschoven.
  Moet u onverwacht een examen opnieuw afleggen (herexamen)? Dan kunt u wel beroep doen op uw annuleringsdekking.
  Let op: de dekking geldt alleen als u een meerjarige schoolopleiding volgt en als het herexamen niet kan worden gedaan op een ander tijdstip dan de tijdens de geplande reis.
 • Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert alle Nederlanders alleen nog naar het buitenland te reizen als het strikt noodzakelijk is. Ik wil hierdoor mijn reis annuleren. Kan ik aanspraak maken op mijn annuleringsdekking?
  Nee. Neem hiervoor contact op met uw reisorganisatie, hotel of vervoersmaatschappij.
 • Mijn werkgever maakt gebruik van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), als gevolg hiervan werk ik minder dan voorheen en wil ik mijn vakantie annuleren. Kan ik aanspraak maken op de annuleringsdekking?
  Nee. U kunt alleen aanspraak maken op uw annuleringsdekking wanneer u onvrijwillig ontslagen wordt na een vast dienstverband en daardoor werkloos wordt.

Concluderend benadrukken wij nogmaals om in ieder geval niet zelf de reis te annuleren, omdat u dan alle rechten ten opzichte van de reisorganisatie verliest.

Heeft u na bovenstaande nog vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

 


« Terug naar nieuwsoverzicht