T 0299 763 444 E info@rmassurantien.nl

Problemen door achterstallig onderhoud dakgoten en schoorstenen

Veel huiseigenaren riskeren forse schades doordat zij te weinig onderhoud plegen aan hun woning.

Als je schoorsteen is aangesloten op een open haard, doe je er verstandig aan om het rookkanaal elk halfjaar te (laten) reinigen. Bij een schoorsteen die intensief wordt gebruikt maar onvoldoende wordt geveegd kunnen schoorsteenbranden, rook- en roetschade en zelfs koolmonoxidevergiftiging optreden.

Het is bovendien verplicht, volgens de verzekeringsvoorwaarden, om de schoorsteen minimaal 1 keer per jaar te (laten) reinigen.

Ook het regelmatig reinigen van de dakgoot is aan te raden. Een verstopte afvoer van een dakgoot kan zorgen voor forse waterschade. Een dakgoot met een verstopte afvoer kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat water over de rand van de goot een wand in stroomt. Dakgoten van veel oudere woningen zijn sowieso niet berekend op de hevige regenbuien van tegenwoordig, dus bij een oudere woning is het nóg belangrijker dat de dakgoot geregeld wordt gereinigd.

Wij wijzen je hierop omdat vele verzekeraars niet uitkeren als blijkt dat er sprake is van slecht en/of achterstallig onderhoud.


« Terug naar nieuwsoverzicht