T 0299 763 444 E info@rmassurantien.nl

Pilot ‘Duurhuur’

Wat is een duurhuurder?
Duurhuurders in Nederland zijn heel divers. Ze verschillen van leeftijd, in samenstelling van het huishouden en komen uit diverse regio’s in Nederland. Toch is er één factor die hen verbindt: de hoge huurlasten. Duurhuurders verdienen net te veel om in aanmerking te komen voor sociale huur en net te weinig om een huis te kunnen kopen.

Een duurhuurder is te omschrijven als; een huishouden bestaande uit één of meer personen die meer dan 33% van het netto besteedbare inkomen uitgeeft aan woonlasten. Een duurhuurder woont voornamelijk in de vrije huursector en heeft een huur vanaf € 737. Het gevolg: sparen is lastig en een eerste huis kopen daardoor ook. Zeker in de huidige woningmarkt, waar de huizenprijzen momenteel hoog zijn. Een voorbeeld: met vergelijkbare maandlasten van een koopwoning hadden deze huurders in 10 jaar tijd € 50.000 aan vermogen kunnen opbouwen.

Pilot ‘Duurhuur’
Om duurhuurders meer kans te geven op de woningmarkt loopt momenteel de pilot ‘Duurhuur’.
Ook wij kunnen gebruik maken van deze pilot! Binnen deze pilot kijken we naar jouw persoonlijke situatie. Er wordt bij een hypotheekaanvraag niet alleen gekeken naar je inkomen, maar ook naar je huurverleden. Dit kan betekenen dat er meer geleend kan worden dan in eerste instantie volgens de normen mogelijk was. We werken hierbij samen met o.a. Vereniging Eigen Huis en Nationale Hypotheek Garantie en bieden zo duurhuurders een kans om een verantwoorde hypotheek af te sluiten. Dit vergroot de kans op de aankoop van een eigen woning.

Wij informeren je graag over de mogelijkheden!


« Terug naar nieuwsoverzicht