T 0299 763 444 E info@rmassurantien.nl

Meerwaarde van de rechtsbijstandverzekering voor huiseigenaren

Woon je onbezorgd en tevreden in je huis? In een prettige buurt en met vriendelijke buren? Dan denk je misschien dat er geen kans op een conflict is. Maar de praktijk bewijst dat juridische conflicten als een donderslag bij heldere hemel kunnen ontstaan. Daarom laten wij graag nog eens de toegevoegde waarde van een rechtsbijstandverzekering zien.

Hieronder geven we een aantal vaak voorkomende situaties waarbij huiseigenaren beroep kunnen doen op hun rechtsbijstandverzekering.
  • Je geeft een aannemer opdracht om je woning uit te bouwen. In het begin is de aannemer klantvriendelijk, maar tijdens de uitvoering van het werk gaat dit snel achteruit. Er wordt niet erg professioneel gewerkt wordt en het werk lijkt nog vóór de oplevering al gebreken te hebben. Het vertrouwen daalt. Bovendien weigert de aannemer het werk af te maken zolang de resterende aanneemsom niet wordt betaald. Wat nu?
  • Vanaf het balkon van de bovenburen druppelt water naar binnen. De bovenburen staan bepaald niet te springen om alles netjes op te lossen. Is dit een kwestie voor de VVE? Aan wie is het om een aannemer of loodgieter in te schakelen? En wat als de VVE zegt dat je zelf voor de kosten op moet draaien?
  • De buren plaatsen een grote nieuwe schuur in de achtertuin. Helaas over de erfgrens, voor een deel op jouw perceel. Verder belemmert de schuur ook nog eens het riante uitzicht dat je voorheen had. Maar de buren willen niets aanpassen. Wat zijn je rechten in dit geval?
Als je een geschil krijgt, is het erg fijn om te weten waar je met je vragen naar toe kan. Met een rechtsbijstandverzekering kan je snel deskundige hulp verwachten, zonder dat je rekening hoeft te houden met een hoge factuur. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!

« Terug naar nieuwsoverzicht