T 0299 763 444 E info@rmassurantien.nl

Energielabel vanaf 2024 bepalend voor hoogte maximale hypotheek!

Huishoudens die vanaf 2024 een energiezuinige woning kopen, kunnen hiervoor extra hypotheek krijgen. Eigenaren van energiezuinige woningen hebben een aanmerkelijk lagere energierekening waardoor zij meer overhouden voor de hypotheek. De leencapaciteit voor kopers van een woning met een energielabel E, F of G daalt.

Nieuwe standaard

De koppeling tussen energielabel en een extra hypotheekbedrag betekent dat woningen met een E, F of G-label de standaard zullen vormen. (Extra hypotheekbedrag € 0,-) Tot nu toe waren dat woningen met een C-label.

Eigenaren van energiezuinigere woningen hebben een lagere energierekening, waardoor zij meer geld overhouden om de hypotheek van te kunnen betalen. Dit bedrag kan oplopen van label C of D van € 5.000, – tot € 50.000,- extra hypotheek voor een huis met gegarandeerd geen energiekosten (label A++++ met garantie).

Verduurzamen

Huishoudens kunnen ook een extra bedrag lenen om hun huis energiezuiniger te maken. Hiervoor bestaat een lijst van maatregelen die vrijwel altijd de energierekening meer doen dalen dan dat de maandlasten van de hypotheek stijgen. Dit bedrag was voorheen niet hoger dan € 9.000,-.

Ook dit bedrag wordt nu gedifferentieerd naar energielabel. Omdat er bij E, F of G label-woningen meer maatregelen nodig zijn, kunnen kopers van deze woningen een hoger bedrag extra lenen (maximaal € 20.000, – ) dan kopers van woningen die al energiezuiniger zijn. (C of D € 15.000,-, A of B t/m A+++ € 10.000,- en A++++ € 0,-).

Wij denken graag met je mee!  Bel ons op 0299- 763 444


« Terug naar nieuwsoverzicht