T 0299 763 444 E info@rmassurantien.nl
slide-algemeen

De groene kaart hoeft niet meer op groen papier

Gaat u op reis met de auto? Dan is het goed om te weten dat er wijzigingen zijn rondom de ‘groene kaart’. U leest er meer over in dit bericht.

Het Internationaal verzekeringsbewijs voor sommige landen op papier verplicht

Reist u met de auto naar het buitenland? Dan is het in sommige landen verplicht om het Internationaal verzekeringsbewijs (de groene kaart) op papier mee te nemen. Op onze ziet u voor welke landen dat geldt. Het hoeft geen groen papier meer te zijn. Daarom spreken we nu eigenlijk ook niet meer van de ‘groene kaart’. Toch blijft die term natuurlijk wel herkenbaar voor klanten.

U kunt vanaf 1 juli zelf een print maken van het bewijs

Heeft u een print nodig van het Internationaal verzekeringsbewijs? Dan is het niet meer nodig om dit bij de maatschappij te bestellen, omdat groen papier niet meer verplicht is. U mag vanaf 1 juli 2020 zelf het Internationaal verzekeringsbewijs afdrukken op wit papier. U ontvangt dit bewijs jaarlijks bij de prolongatie. heeft u deze niet ontvangen, dan kunt u deze altijd bij ons opvragen.

Waar moet de print van het Internationaal verzekeringsbewijs aan voldoen?

Neemt u een eigen geprinte versie mee? Dan moet deze print wel duidelijk zijn. Zonder vegen of vage tekst bijvoorbeeld. Ook moet het bewijs recht op kwalitatief goed papier geprint zijn. Daarnaast moet papier gebruikt worden dat aan 2 kanten wit is.


Wanneer heeft u een Groene kaart nodig

Voor Nederland heeft u geen Groene kaart nodig. Maar gaat u naar het buitenland? Dan raden wij u aan altijd de Groene kaart mee te nemen. Zo voorkomt u mogelijke problemen. Er kan bijvoorbeeld naar worden gevraagd bij:

  • de douane
  • een eventuele politiecontrole
  • schade


Groene kaart voor uw aanhangwagen en caravan

  •  De Groene kaart voor uw aanhanger of caravan vraagt u aan bij de verzekeraar van het trekkende motorrijtuig. U krijgt dan een Groene kaart voor maximaal een verzekeringsjaar.
  • In sommige landen zoals Duitsland, Polen en Spanje is een aparte Groene kaart nodig voor aanhangwagens en caravans met een eigen kenteken.
  • Een eigen kenteken is nodig als het totale gewicht van de aanhangwagen of caravan groter is dan 750 kg, inclusief het laadvermogen.

Let op:

Is uw aanhangwagen of caravan bij ons verzekerd, maar de auto niet? Dan moet u de Groene kaart aanvragen bij de maatschappij waar uw auto is verzekerd.

De landen die op de groene kaart vermeldt staan vind u op deze pagina: Groen kaart De Vereende

 

 


« Terug naar nieuwsoverzicht