T 0299 763 444 E info@rmassurantien.nl

AVP verplicht voor skiërs en snowboarders in Italië

Sinds 1 januari 2022 is het in Italië verplicht om een particuliere aansprakelijkheidsverzekering (voor schade die je aan anderen toebrengt) te hebben, voordat je de piste op mag.

  • Kan je niet aantonen dat je hiervoor in Nederland verzekerd bent? Dan moet je de verzekering afsluiten bij aankoop van je skipas.
  • Heb je geen verzekeringsbewijs en ga je toch de piste op? Dan loop je het risico dat je een boete tot € 150,- krijgt en dat je skipas wordt ingetrokken.
  • Ga je enkel langlaufen, dan is het kunnen aantonen van een aansprakelijkheidsverzekering niet nodig.

Je moet als skiër dus kunnen aantonen dat je een aansprakelijkheidsverzekering hebt. Ook moet elk meeverzekerd persoon (vaak een gezinslid) een kopie van het polisblad meenemen én een ingevuld bewijs van dekking waaruit blijkt dat je deel uit maakt van de groep verzekerden. Dit bewijs heet ook wel Confirmation of Cover. Wij kunnen deze voor je verzorgen.

Check ook je wintersportdekking

Vergeet ook niet de wintersportdekking op je reisverzekering te zetten, voor o.a. medische kosten na een ongeval op de piste! Check dan gelijk of die ook off-piste dekking biedt.

Winterbanden verplicht

In de winterperiode is het in vele landen verplicht om op winterbanden te rijden, tenzij er sneeuwkettingen in de auto aanwezig zijn. Ook in Duitsland zijn winterbanden verplicht in deze periode. Hier kan je overigens niet volstaan met het meenemen van sneeuwkettingen.

De groene kaart mag tegenwoordig ook een witte kaart zijn, en je mag deze ook digitaal meenemen.


« Terug naar nieuwsoverzicht