T 0299 763 444 E info@rmassurantien.nl

Aansprakelijkheidsverzekering? Ruim 640.000 huishoudens hebben er geen!

Heb jij ook het nieuws gezien? Honderdduizenden Nederlanders riskeren grote financiële problemen voor zichzelf én voor anderen doordat ze geen aansprakelijkheidsverzekering hebben afgesloten.Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) beschermt je tegen schade die je aanricht bij iemand anders. Bijvoorbeeld als je iemands telefoon laat vallen, als je hond iemand bijt of als je als fietser tegen een voorbijganger botst.

De AVP zit vaak in een pakket met de opstal- en inboedelverzekering die je afsluit als je voor het eerst een (eigen) huis krijgt. Uitwonende studenten zijn vaak meeverzekerd onder de verzekering van hun ouders. Maar stop je met studeren, dan moet je bij schade aanspraak doen op je eigen verzekering.

Een AVP is niet duur: als alleenstaande heb je er al één voor een paar euro per maand.
 Ondanks dat wij het advies omtrent de AVP altijd meenemen, doen wij toch even een check bij onze relaties. Mochten wij twijfels hebben of je in het bezit bent van een AVP, dan zullen wij je berichten. Uiteraard mag u zelf ook contact met ons opnemen als u vragen heeft hierover.

Verwar de AVP niet met de WA-verzekering die je als automobilist verplicht moet afsluiten. Zo’n verzekering beschermt je tegen schade die je in je auto veroorzaakt. Een aansprakelijkheidsverzekering is – anders dan een WA-verzekering – niet verplicht.


« Terug naar nieuwsoverzicht