T 0299 763 444 E info@rmassurantien.nl

5 redenen waarom zonnepanelen een goed idee zijn

Zonnepanelen, je ziet ze meer en meer. En dat is niet zo gek. Je kunt immers besparen op de energierekening én het is goed voor het milieu:

1. Je bent duurzaam bezig
Doordat je gebruik maakt van 100% groene energie van jouw eigen dak stoot je minder CO2 uit, en dat is goed voor het milieu. Bovendien verkoelen zonnepanelen het dak, omdat ze daar als extra laag de meeste warmte van de zon opnemen.

2. Snel en makkelijk
Veel huishoudens in Nederland hebben al zonnepanelen. Jouw buren misschien ook. Ze liggen niet alleen op daken van woningen of bedrijfspanden, maar er zijn ook steeds meer geluidswallen met zonnepanelen. In totaal hebben we het over zo’n 26 miljoen zonnepanelen! En het plaatsen van zonnepanelen is niet alleen een aantrekkelijke investering, de installatie duurt over het algemeen maar één dag. Het is lekker overzichtelijk en geeft weinig rommel.

3. Een mooie investering, zeker nu
De zon is een energiebron die gelukkig nooit opraakt. Maar ook als de zon op bewolkte dag bijna niet schijnt, leveren zonnepanelen energie op. Een groot deel van het jaar profiteer je met jouw panelen van de zon. Tel daarbij op dat de variabele energietarieven de afgelopen tijd flink gestegen zijn en de energieprijzen in de toekomst waarschijnlijk zullen blijven stijgen (bron: Pricewise).
Omdat je met zonnepanelen minder stroom afneemt, hebben deze prijsstijgingen minder invloed op jouw energierekening. En door in zonnepanelen te investeren, krijgt je mogelijk een beter energielabel waardoor de waarde van jouw woning mogelijk stijgt.
Goed om te weten: de terugverdientijd van zonnepanelen is ongeveer 7 – 8 jaar. Gemiddeld gaan ze 25 jaar mee.

4. Profiteer van de salderingsregeling
Kiest je nu voor zonnepanelen? Dan is dat niet alleen een mooie duurzame investering, maar profiteert je tot 1 januari 2023 ook nog van de salderingsregeling. Dat betekent dat wanneer je zelf niet alle opgewekte zonnestroom gebruikt, je deze aan het elektriciteitsnet terug levert. Je mag dan de stroom die je extra opwekt wegstrepen (salderen) tegen de stroom die je afneemt van het energiebedrijf. Vanaf 1 januari 2023 wordt opnieuw overwogen of de salderingsregeling wordt voortgezet.

NB
Zonnepanelen zitten, zoals dat in verzekeringstaal wordt genoemd, ‘aard-en-nagelvast’ aan het huis. Dat betekent dat ze onder de opstalverzekering vallen.
Laat het ons wel weten als je zonnepanelen hebt geïnstalleerd. Afhankelijk van het type verzekering, moet het bedrag waarvoor je verzekerd bent soms worden aangepast.
De zonnepanelen zorgen er namelijk voor dat de waarde van jouw huis stijgt.


« Terug naar nieuwsoverzicht